Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsou to sice nesmysly, ale je to zábavné. Mám rád pohádky. :-)

0 0
možnosti

Podle perexu je autor další zneuznaný vědecký posel světla, na Slovensku vydal nějakou knihu. Má blog ma sme.sk, namátkou z diskuze

"Bohužiaľ, tento pán potrebu v prvom rade odbornú pomoc.

V druhom rade, by potreboval doštudovať učivá základnej a strednej školy z matematiky a fyziky."

Takže zdejší sbírka exotů má další přírůstek.

1 0
možnosti

Když to tak půjde dál, démonickou bude i práce na páce.

1 0
možnosti

A kde je ten problém?

Zkuste to kolo z posledního videa posadit na nějaký vozíček. Pravidlem pravé ruky zjistíte směr momentu síly, do toho směru nasměrujete přední kolečka vozíčku a pojede to, samozřejmě jenom dokolečka, podobně jako skateboardista skrze malé obloučky do kopce, aniž by se musel odrážet nohou od země. Totiž obecně k tomu projevu z různých způsobů, ať setrvačníkových či změnám těžiště, musíte proti tomu postavit odpovídající odpor, aby se virtuální síla nějak projevila (zjednodušeně). Daleko lepšího "výtěžku" by jste dosáhl, kdyby jste na vozíček jedním koncem připevnil osu, která by šla naklápět kolmo ke směru pohybu vozíčku a na ni připevnit rotující setrvačník - výsledkem bude jízda dokolečka, pokud to umožníte. Jde to i naopak - máte doma Gyroball? Normálně se "startuje" provázkem jako motor benzínové sekačky, ale pokud máte praxi, cvičeným krouživým pohybem ruky roztočíte gyroskop do vysokých otáček dobře načasovaným překonáváním znatelného odporu z momentu síly...

2 0
možnosti

Ta kočka to dělá ocasem a ten kosmonaut sám vyvinul sílu, která se pak přetransformovala do rotačního pohybu. Co je na tom záhadného? :-)

2 0
možnosti

R^

Rusáci si takto (bez gyroskopů) zkusili otočit celou kosmickou lodí a podařilo se jim to.

3 0
možnosti

Ne vždy kočka dopadne na nohy, především při kratším pádu. Račte se přesvědčit. Obvykle padá s nějakým druhem rotace a změnou zakřivení těla a polohy tlapek může tuto rotaci ovlivnit (zachování momentu hybnosti). Při větší výšce se začíná uplatňovat odpor vzduchu, který může také využít.

Jednotlivé druhy sil se mohou mezi sebou transformovat, to není pro fyziku nic nového. Nikoho nepřekvapí třeba nevyvážená pračka poskakující určitým směrem. Fyzikové jen mají dost své práce a na vyřizování hald podobných dopisů nemají kapacitu.

2 0
možnosti

R^

Přesně tak. Kočka navíc skutečně využívá i toho, co Esmeralda s paraplíčkem na provazu - vyvažuje odporem vzduchu, a stejně tak využívá toho, co provazochodec s dlouhou balanční tyčí díky její setrvačnosti, o kterou se v podstatě opírá a tak balancuje - ocas kočky funguje zhruba taky tak. Dostat se do rotace není záhada a problém a její rychlost lze ovlivnit způsobem wattova regulátoru (krasobruslařka a její paže). Instituce takové žádosti "nevyřizují", protože přesvědčovat nepřesvědčitelného, že se nejedná o antigravitaci, o kterou se pokouší, je skutečně velmi vyčerpávající.

3 0
možnosti

I12v63o 54Ž45á14č13e45k

2. 10. 2018 11:26

Momentová věta?

0 0
možnosti

Jo, jo......Cimrman to také neměl jednoduché...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS